Žuti deo:
6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike kiselog mleka
3 kašike ulja
6 kašika brašna
½ praška za pecivo
Beli deo:
8 belanaca
16 kašika šećera
1 vanilin-šećer
višnje
2 štangle čokolade
PRIPREMA
Umutiti žumanca sa šećerom,dodati kiselo mleko i ulje,na kraju dodati brašno sa praškom za pecivo.
Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa peći na temperaturi od 200 stepeni.
Posebno umutiti šam od belanaca i šećera.Dodati kesicu vanilin-šećera.
Kada je kora pečena rasporediti po njoj višnje,a zatim premazati šamom.Vratiti u rernu i peći na temperaturi od 180 stepeni 10 minuta.
Ohlađen kolač ukrasiti rendanom čokoladom.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар