понедељак, 22. новембар 2010.

ČOKOLADNA TORTA


Kore :
175g otopljenog margarina
125ml ulja
300ml hladne vode
400g brašna
250g šećera
50g kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
3 jaja
3 kašike kisele pavlake
1 kesica vanilin-secera

Fil :
250g margarina
250g šećera u prahu
200g čokolade
 aroma vanile




PRIPREMA 
Izmešati margarin,ulje i hladnu vodu,dodati brašno,šećer,kakao,prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Posebno umutiti jaja,kiselu pavlaku i vanilin šećer.
Sjediniti obe smese.Peci dve kore u kalupu prečnika 24 cm,na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta.
Umutiti margarin,dodati šećer u prahu,čokoladu otopljenu na pari i malo arome vanile.Fil podeliti na dva dela.Jedan deo fila ide izmedju dve kore,drugim delom se premaže cela torta.
Tortu ukrasiti rendanom čokoladom.

UŽIVAJTE!

1 коментар: