Testo:
200ml toplog
mleka
5 kašika ulja
2/3 kesice suvog
kvasca
350g brašna
so
Fil:
2 jajeta
1 belance
200ml kisele
pavlake
200g salame
200g sitnog sira
150g blitve
so
Ostalo:
žumance za
premazivanje
susam
U posudu za
mešenje sipati mleko,ulje i malo soli.Postepeno dodavati brašno u koje se
prethodno umeša suvi kvasac i umesiti testo.Testo pokriti kuhinjskom krpom i
ostaviti na toplom mestu da naraste.
Blitvu oprati i
staviti da se kuva 5 minuta.Ocediti je i sitno iseckati.Salamu izrendajte.Sve
sastojke za fil dobro izmešati.
Nadošlo testo
staviti na radnu površinu posutu brašnom.2/3 testa razviti oklagijom tako da
može se pokrije površina pleha sa stranicama.Pleh podmazati,staviti testo,dobro
ga razvucite rukom i izbockajte viljuškom.Sipajte pripremljeni fil pa spustite
ivice preko fila.
Ostatak testa
razviti oklagijom pa seći uzane trake kojima se ukrašava pita.
Pitu premazati
žumancetom i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар