петак, 15. април 2016.

ŠARENA PITA


Testo:
200ml toplog mleka
5 kašika ulja
2/3 kesice suvog kvasca
350g brašna
so

Fil:
2 jajeta
1 belance
200ml kisele pavlake
200g salame
200g sitnog sira
150g blitve
so

Ostalo:
žumance za premazivanje

susam


U posudu za mešenje sipati mleko,ulje i malo soli.Postepeno dodavati brašno u koje se prethodno umeša suvi kvasac i umesiti testo.Testo pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na  toplom mestu da naraste.

Blitvu oprati i staviti da se kuva 5 minuta.Ocediti je i sitno iseckati.Salamu izrendajte.Sve sastojke za fil dobro izmešati.



Nadošlo testo staviti na radnu površinu posutu brašnom.2/3 testa razviti oklagijom tako da može se pokrije površina pleha sa stranicama.Pleh podmazati,staviti testo,dobro ga razvucite rukom i izbockajte viljuškom.Sipajte pripremljeni fil pa spustite ivice preko fila.

Ostatak testa razviti oklagijom pa seći uzane trake kojima se ukrašava pita.

Pitu premazati žumancetom i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.





Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар