6 jabuka srednje veličine
500ml vode
450g šećera
2 kesice vanilin šećera
Fil:
150g mlevenih oraha
100g šećera u prahu
50g suvog grožđa
2 kašike rendane čokolade
rum
1 kesica šlag pene
PRIPREMA
Jabuke operite,izdubite im sredinu (najbolje kašičicom) ,pa ih onda oljuštite.Stavite ih u hladnu vodu da ne bi potamnele.
Vodu,šećer i vanilin šećer pomešajte i stavite na ringlu.Kada voda proključa,spustite jabuke i kuvajte oko 10 minuta.Dok se kuvaju vodite računa da se jabuke ne raspadnu,kontrolišite sve vreme.Zatim ih izvadite,ocedite i ostavite da se ohlade.
Pomešajte orahe,šećer u prahu,suvo grožđe (prethodno potopljeno u rum),rendanu čokoladu,2-3 kašike soka u kome su se jabuke kuvale i 3 kašike šlaga.Ohlađene jabuke punite ovim filom.
Ukrasite ih šlagom i služite.
Najbolje je koristiti jabuke zlatni delišes, zato što se pri kuvanju ne raspadaju.
Uživajte!
Hvala na ovom divnom receptu.
ОдговориИзбришиSutra pravim!
Drago mi je da vam se dopada.Pozdrav.
ОдговориИзбришиsuper recept.. moj omiljeni :D
ОдговориИзбришиNisam jela tufahije nepamtim..super su ti ispale, a recept cu da isprobam ubrzo:)
ОдговориИзбришиTufahije ne radim često jer moj sin "ne voli orahe"! A kako je on veliki sladokusac, a kćer je u Zagrebu, za sebe i muža bogme ih ne radim iako su odličan desert. A i orahe i jabuke imam vlastite, pa bi ujedno bile i najjeftiniji recept. Ali....
ОдговориИзбриши