SASTOJCI
Testo za palačinke
(za 10 komada)
2 jaja
300ml mleka
300ml kisele vode
3 kašike ulja
malo soli
malo rendane limunove kore
brašna po potrebi
Fil
750ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
3 kašike griza
8 kašika šećera
50g suvog grožđa
Za pohovanje
2 jaja
brašno
prezle
ulje za prženje
PRIPREMA
Umutiti jaja,dodati mleko,kiselu vodu,so,malo rendane limunove kore i na kraju,lagano sipati brašno.Ostaviti da odstoji pola sata.Od pripremljenog testa ispeći palačinke.
U manju posudu sipati puding,šećer i griz.Dodati malo mleka i dobro izmešati.Ostatak mleka staviti da proključa , dodati pripremljenu smesu i mešati.Fil skinuti sa ringle i dodati suvo grožđe.Ostaviti da se malo prohladi.
Filovati svaku palačinku punom kašikom fila i oblikovati u “male paketiće”.Uvaljati ih prvo u brašno,zatim u umućena jaja i na kraju u prezle.
Pržiti palačinke dok ne porumene.
Nisam nikad probala pohovane palacinke, ali izgleda jako izazovno i ukusno:)
ОдговориИзбришиSuper su,ja ih obožavam!
ОдговориИзбришиPravila sam slane pohovane skoro, ali se nikada ne bi setila da ih filujem slatko pa pržim. Eto ideje!
ОдговориИзбришиNikada nisam radila pohane palačinke. Vjerujem da su dobre i za prste polizati, ali draga moja, tooooolike kalorije!!! Uf, uf!
ОдговориИзбришиSlatke pohovane palacinke nisam nikad ni pravila a ni probala.Dobra ideja!Pozz
ОдговориИзбриши