среда, 24. новембар 2010.

PLJESKAVICE od LEBLEBIJA


300g leblebija
1 glavica crnog luka
4 kašike seckanog peršuna
4 čena belog luka
1 kašičica kima
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
so i mešavina začina

Sos:
200ml jogurta
2 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
malo seckanog kiselog krastavca

PRIPREMA
Potopite leblebije u vodu i ostavite ih najmanje osam sati da omekšaju.
Leblebije dobro ocedite i sameljite u seckalici.Crni i beli luk sitno iseckajte.
U odgovarajućoj posudi pomešajte leblebije,crni i beli luk,peršun,kim,so i mešavinu začina.Sastojke dobro izmešajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i ostavite u frižideru  2-3 sata.
Rukom oblikujte pljeskavice debljine 1 cm,poređajte ih u podmazan pleh i pecite na 220 stepeni.
Dok se pljeskavice peku,pomešajte jogurt,pavlaku,majonez i kiseli krastavac.
Pljeskavice prelijte sosom i služite tople.

PRIJATNO!

6 коментара: