300g leblebija
1 glavica crnog luka
4 kašike seckanog peršuna
4 čena belog luka
1 kašičica kima
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
so i mešavina začina
Sos:
200ml jogurta
2 kašike kisele pavlake
2 kašike majoneza
malo seckanog kiselog krastavca
PRIPREMA
Potopite leblebije u vodu i ostavite ih najmanje osam sati da omekšaju.
Leblebije dobro ocedite i sameljite u seckalici.Crni i beli luk sitno iseckajte.
U odgovarajućoj posudi pomešajte leblebije,crni i beli luk,peršun,kim,so i mešavinu začina.Sastojke dobro izmešajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Smesu sipajte u plastičnu posudu sa poklopcem i ostavite u frižideru 2-3 sata.
Rukom oblikujte pljeskavice debljine 1 cm,poređajte ih u podmazan pleh i pecite na 220 stepeni.
Dok se pljeskavice peku,pomešajte jogurt,pavlaku,majonez i kiseli krastavac.
Pljeskavice prelijte sosom i služite tople.
PRIJATNO!
Vooooolim ovo! Dobra ideja, ispeci u pecnici. Bas ti hvala!
ОдговориИзбришиPredivan recept :))), volim ovakva jela bez prženja!
ОдговориИзбришиSvrati na moj blog,imam nesto za tebe... :)
ОдговориИзбришиDraga, blog ti je predivan :)
ОдговориИзбришиHvala vam,divne ste!
ОдговориИзбришиSuper su!
ОдговориИзбриши