четвртак, 4. новембар 2010.

RUM-PERECE



SASTOJCI
400g brašna
200g margarina
1 jaje
120g šećera
1 vanilin-šećer
3 kašike kakao praha
50g čokolade
1 kašika ulja
aroma ruma (po želji)
PRIPREMA
Umutiti margarin sa šećerom,dodati jaje i vanilin-šećer,postepeno dodavati brašno.Umesiti testo i podeliti ga na dva dela.Jedan deo ostaje isti,a u drugi dodati kakao prah.
Testo zamotati u aluminijumsku foliju ili najlon kesu i ostaviti da odstoji u frižideru  najmanje sat vremena.
Testo izvaditi iz frižidera i svaku polovinu podeliti na dva dela.Polovine tamnog i svetlog dela vratiti u frižider.
Od delova svetlog i tamnog testa napraviti 20 kuglica(10 belih i 10 tamnih).Uzeti po jednu tamnu i svetlu kuglicu,oblikovati ih u valjak,uplesti i formirati perece.
Izvaditi preostalo testo iz frižidera i ponoviti postupak.
Peći u rerni 15 minuta na 200 stepeni.
Gotove perece ukrasiti glazurom od čokolade.

UŽIVAJTE!

Нема коментара:

Постави коментар