SASTOJCI
Za kore:
5 jaja
10 kašika šećera
5 kašika tople vode
10 kašika brašna
3 kašike kakao praha
prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
6 kašika brašna
200g šećera
vanilin-šećer
250g margarina
200g keksa
malo mleka (za umakanje keksa)
Glazura:
100g čokolade
4 kašike ulja
PRIPREMA
Belanca dobro umutite sa šećerom,dodajte žumanca i toplu vodu.
Pomešajte brašno,kakao i prašak za pecivo,pa dodajte u smesu sa jajima.
Polovinu smese sipajte u podmazan pleh,pa koru pecite na 220 stepeni.Od druge polovine testa ispecite još jednu koru.
Promešajte puding,šećer ,brašno i vanilin šećer sa malo mleka.Ostatak mleka stavite da provri,i ulijte pripremljenu smesu.Kuvajte dok se ne zgusne,neprestano mešajući.Kada se fil ohladi dodajte umućen margarin.
Filovati na sledeći način:kora-fil-keks umakan u mleko-fil-kora-glazura od čokolade.
Uživajte!
Fantasticno! Ja mislim da sam jednom davno jela ove kocke tj. kolac:)), ili nesto slicno! Izgledaju super!
ОдговориИзбришиHvala,Sandra!
ОдговориИзбришиStvarno ukusno izgledaju!
ОдговориИзбришиOdlični recepti i presladak blog!
ОдговориИзбришиVolim blogove sa ovako krasnim receptima,kolačima...a vaš mi se baš sviđa!
Šaljem vam lijep pozdrav iz Rijeke, Zondra Art
Pravim ih i ja i znam da su veoma ukusne!
ОдговориИзбришиHvala!Pozdrav svima i puno poljubaca...
ОдговориИзбришиOdličan kolač.
ОдговориИзбришиLooks very nice. What language is this? Czech?
ОдговориИзбришиThanks! No, it's Serbian.
ОдговориИзбриши