SASTOJCI
Za kore:
200g margarina
2 jajeta
150g secera
1 dl mleka
1 prašak za pecivo
500g brašna
Za fil:
400g sećera
10 kašika brasna
1l mleka
250g margarina
1 vanilin- šećer
Za glazuru:
100g cokolade za kuvanje
4 kašike šećera
4 kašike vode
50g margarina
kašika ulja
malo rendane bele čokolade
PRIPREMA
KORE:
Umutite margarin sa šećerom,dodajte jaja, mleko i na kraju mešavinu brašna i praška za pecivo.
Umesite mekše testo i ostavite da odstoji sat vremena.
Testo podelite na pet jednakih delova i svaki deo tanko razvucite oklagijom na foliji.
Pecite na prevrnutom plehu pet minuta, na temperaturi od 200 stepeni.
Pečene kore odvojite od folije.Kore posle pečenja budu tvrde.
FIL:
Brašno razmutite u pola litra hladnog mleka tako da ne bude grudvica,pa dodajte ostatak mleka.
Na laganoj vatri neprestano mešajte dok se šećer ne karamelizuje.
Sklonite sa ringle i u šećer polako dodajte mleko sa brašnom.
Kuvajte na tihoj vatri dok se fil ne zgusne.
Kada se fil ohladi dodajte margarin i vanilin-šećer.Mutite mikserom.
GLAZURA:
U šerpicu stavite čokoladu ,šećer, vodu i margarin,kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Skinite sa vatre i dodajte ulje da bi glazura bila sjajna.
Filujte svaku koru.Kolač premažite glazurom od čokolade pospite rendanom belom čokoladom.Hladite ga u frižideru najmanje 24 sata.
Uživajte!
Ovo izgleda tako dobro, svaka cast Danijela!...sad mi treba zaista nesto slatko! :))
ОдговориИзбришиDivna i ukusna pita draga!:)
ОдговориИзбришиPuno vam hvala!
ОдговориИзбришиDavno sam jela nekakvu karamel pitu sa dve kore i gomilom fila i potpuno me ocarala. I inace volim ovakve kolacice sa puno tankih korica i nekim finim filom izmedju tako da bi me ova tvoja pita, verujem, jako brzo osvojila :)
ОдговориИзбришиMoj decko je ogroman ljubitelj ove pite, a i ja sam postala pored njega. Sad bih sve dala za jedno parce :) Predivno izgleda draga :)
ОдговориИзбришиHvala!Teško joj je odoleti.
ОдговориИзбришиDelicious!I translated your blog with Google and I like your recipes.I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this caramel pie widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about caramel pie,Thanks!
ОдговориИзбриши