500g gotovih kora za pitu
3 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1,5 čaša jogurta
1,5 čaša brašna
pola čaše griza
1 prašak za pecivo
Fil
300g mlevenih oraha
pola čaše mleka
pola čaše šećera
2 kesice vanilin šećera
Belanca umutite u čvrst sneg,dodajte šećer,žumanca,ulje,jogurt i na kraju mešavinu brašna,griza i praška za pecivo.
Orahe poparite vrelim mlekom,dodajte šećer i vanilin šećer.
Kore podelite na dva dela.Ređajte kore jednu na drugu i svaku premažite sa dve kašike umućene smese,sve dok se ne potroši prva polovina.Poslednju koru premažite filom od oraha i nastavite da ređate drugu polovinu kora,koje se takođe premazuju sa dve kašike umućene smese.
Kada se sve kore utroše,umotaju se u rolat.
Štrudla se peče na temperaturi od 220 stepeni.
Mera je čaša od 200ml.
Prijatno!
Predivno! Obozavam strudlu!!!
ОдговориИзбришиSavršena je !!! :-)))
ОдговориИзбришиOvakvu nisam jos ni pravila a ni jela,pa cu morati da probam!Samo da prodje januar!:))
ОдговориИзбришиOdlicna je! Sve pohvale!
ОдговориИзбриши