субота, 6. новембар 2010.

AURELIO ROLAT

  

SASTOJCI
Za koru
6 jaja
6 kašika šećera
1 kesica pudinga od jagode
3 kašike brašna
malo praška za pecivo
Za fil
500ml gustog soka od jagode
2 kesice pudinga od jagode
10 kašika šećera
125g margarina
Za ukrašavanje
1 kesica šlag krema-65g
100ml kisele vode
čokoladne mrvice

PRIPREMA
Umutiti čvrst sneg od belanaca,dodati šećer,žumanca i na kraju lagano umešati mešavinu brašna,praška za puding i prašak za pecivo.
Pleh obložiti papirom za pečenje,sipati  umućenu smesu i peći na temperaturi od 200 stepeni.
Gotovu koru pomoću vlažne krpe uviti u rolat.
Prašak za puding i šećer razmutiti sa malo soka od jagode.Ostatak soka staviti da provri,dodati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.
U ohladjen puding dodati umućen margarin,mutiti mikserom.
Polovinom fila premazati koru i uviti u rolat.Drugom polovinom premazati ceo rolat spolja.
Rolat ukrasiti šlagom i čokoladnim mrvicama.

UŽIVAJTE!

Нема коментара:

Постави коментар