субота, 16. април 2011.

Posni čupavci


Recept je sa coolinarike,i odličan je.
Mnogo mi se dopala ova posna varijanta,kolač je mek,sočan i neverovatno ukusan.


Testo:
20 kašika šećera
25 kašika ulja
35 kašika vode
30 kašika brašna
1,1/2 prašak za pecivo

Glazura:
100g posne čokolade
50g kakao praha
2 dl vode
150g šećera
200g margarina

Ostalo:
200g kokosa

PRIPREMA

Izmešajte vodu i ulje,dodajte šećer i na kraju,brašno sa praškom za pecivo.Dobro umutite,sipajte u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni.

Kakao i šećer razmutite sa vodom,stavite na ringlu i lagano zagrevajte dok se ne istopi.Dodajte čokoladu i margarin pa mešajte dok se masa ne izjednači.

Ohlađeni biskvit isecite na kockice,umačite u mlaku glazuru i valjajte u kokos.

Prijatno!

13 коментара:

  1. Deluje vrlo ukusno, i što je meni bitno nije komplikovano za pravljenje :)))!

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan recept draga!!Upravo pravim posne kolače i razmišljam šta bih još mogla! Odoh da ih napravim sada! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Divne su! Još jedan postan recept za arhivu, hvala ti!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Baš mi ovih dana fali nešto slatko. Pripremala sam žito sa skoro svim mogućim koštunjavim plodovima ovih dana, a sad vidim da sam mogla i ove divne čupavce:))) Divni su ti

    ОдговориИзбриши
  5. Bas su ti lepi!!Da li bi kora mogla da se upotrebi i sa nekim posnim filom za vocni kolac?

    ОдговориИзбриши
  6. Pravila sam ih i ODLIČNI SU!! HVALA DRAGA!

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala vam,drage moje!:D
    Jovana,drago mi je da ti se dopadaju.
    Majo,zašto da ne,odlična ideja!

    ОдговориИзбриши
  8. Predivno is ih napravila..ja ih obozavam!!!

    ОдговориИзбриши
  9. I ja obozavam cupavce i cokoladnu i malina i banana varijantu.Brzo se prave i kod mene svi to rado jedu.Tvoji su svakako uspeli!

    ОдговориИзбриши
  10. Ove posne čupavce pravim godinama,niko mi ne vjeruje kada kažem da je kora ispečena bez jaja. Divan kolač koji se vrlo lako pravi..

    ОдговориИзбриши