недеља, 27. март 2011.

Torta od prokelja

Evo i mene...






Testo:
250g brašna
½ kesice suvog kvasca
125ml toplog mleka
50g margarina
malo soli

Fil:
1 kg prokelja
200g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čaša jogurta
½ čaše kisele pavlake
4 jajeta
so,biber
začin

PRIPREMA
Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 40 minuta da nadođe.

Prokelj kuvajte oko 10 minuta,procedite ga i dobro osušite.Na malo ulja propržite seckan crni luk,dodajte mleveno meso,biber i začin po ukusu.Ostavite da se ohladi.

Od testa razvijte krug prečnika oko 30 cm i njime obložite podmazan kalup (prečnika 24 cm)tako da se oblože i stranice kalupa.

Promešajte prokelj,mleveno meso,umućena jaja,jogurt i pavlaku.Sipajte fil na testo,pokrijte folijom i pecite na temperaturi od 200 stepeni.Pred kraj pečenja skinite foliju i još malo dopecite.

Prijatno!




7 коментара:

  1. Sto dobro izgleda,volim recept tako da cu i ja probati. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Pa dobro se ti nama vratila!!:))))Prokelj obozavam i cesto ga kuvam kao kupus.A ideja za tortu ti je sjajna!!Svidja mi se:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajno izgleda tortica draga Danijela! Isprobavanje sledi!

    ОдговориИзбриши
  4. Fil izgleda predobro, a koru bih ja pre neku prhku, ako probam javicu :)
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши