среда, 3. новембар 2010.

JAFA KOLAČ


SASTOJCI:
Za kore:
4 jajeta
24 kašike šećera
24 kašike mleka
24 kašike ulja
24 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 smrznuta narandža
2 pudinga od vanile
500ml vode
200g šećera
2 kašike džema od kajsije
125g margarina
Za glazuru:
100g čokolade
1 kašika margarina
PRIPREMA:
Kora
Umutiti 2 jajeta i 12 kašika šećera,dodati po 12 kašika mleka,ulja i brašna pomešanog sa pola praška za pecivo.
Smesu peći u podmazanom plehu,u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Fil
Izrendati smrznutu narandžu.Od 500ml vode oduzeti malu količinu pa razmutiti prašak za puding.
U ostatak vode sipati šećer i rendanu narandžu,pa staviti da provri.Kada provri sipati razmućen prašak i skuvati puding.Jednu koru staviti na tacnu,a drugu izmrviti.
Kada se fil prohladi,dodati 2 kašike džema,umućen margarin i izmrvljenu koru.Sve dobro promešati.
Glazura
Na tihoj vatri otopiti čokoladu i dodati margarin.
Na koru staviti fil i preliti ga glazurom.Ukrasiti šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар