недеља, 14. новембар 2010.

AURELIO TORTA


Kore:
18 belanaca
20 kašika šećera
2 kesice pudinga od jagode

Fil:
1,5 l gustog soka od jagode
250g pudinga od jagode
18 žumanaca
18 kašika šećera
250g šećera u prahu
375g margarina
500g šlag pene
PRIPREMA

Umutiti 9 belanaca u čvrst sneg,pa postepeno dodavati 10 kašika šećera i 1 kesicu pudinga od jagode.
Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Na isti način ispeći još jednu koru.
Skuvati puding u soku od jagoda.
Posebno umutiti žumanca i šećer pa skuvati na pari.Sjediniti oba fila dok su još vruća.
Margarin pomešati  sa šećerom u prahu,dodati u prohlađeni fil i umutiti mikserom.
Napraviti šlag prema upustvu na kesici.Tortu filovati sledećim redosledom:kora,fil,šlag,kora ,fil,šlag.

UŽIVAJTE!

Нема коментара:

Постави коментар