среда, 01. децембар 2010.

JANG KOCKE




SASTOJCI

Za kore:
5 jaja
10 kašika šećera
5 kašika tople vode
10 kašika brašna
3 kašike kakao praha
prašak za pecivo
Za fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
6 kašika brašna
200g šećera
vanilin-šećer
250g margarina
200g keksa
malo mleka (za umakanje keksa)
Glazura:
100g čokolade
4 kašike ulja

PRIPREMA

Belanca dobro umutite sa šećerom,dodajte žumanca i toplu vodu.
Pomešajte brašno,kakao i prašak za pecivo,pa dodajte u smesu sa jajima.
Polovinu smese sipajte u podmazan pleh,pa koru pecite na 220 stepeni.Od druge polovine testa ispecite još jednu koru.
Promešajte puding,šećer ,brašno i vanilin šećer sa malo mleka.Ostatak mleka stavite da provri,i ulijte pripremljenu smesu.Kuvajte dok se ne zgusne,neprestano mešajući.Kada se fil ohladi dodajte umućen margarin.
Filovati na sledeći način:kora-fil-keks umakan u mleko-fil-kora-glazura od čokolade.

Uživajte!

9 коментара:

  1. Fantasticno! Ja mislim da sam jednom davno jela ove kocke tj. kolac:)), ili nesto slicno! Izgledaju super!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlični recepti i presladak blog!
    Volim blogove sa ovako krasnim receptima,kolačima...a vaš mi se baš sviđa!
    Šaljem vam lijep pozdrav iz Rijeke, Zondra Art

    ОдговориИзбриши
  3. Looks very nice. What language is this? Czech?

    ОдговориИзбриши