Kora:
3 jajeta
100g šećera
125g margarina
3 kašike mleka
3 kašike kakao
praha
200g brašna
1 kesica praška
za pecivo
Karamel preliv:
200ml mleka
5 kašika šećera
Fil:
450ml mleka
5 kašika griza
120g šećera
150g margarina
150g kokosa
Glazura:
150g čokolade
4 kašike ulja
50g rendane
čokolade za dekoraciju
PRIPREMA:
KORA:Margarin
umutiti sa šećerom,dodati jedno po jedno jaje,mleko i na kraju mešavinu
brašna,kakao praha i praška za pecivo.Sipati u podmazan pleh.Peći u zagrejanoj
rerni na 200 stepeni.
PRELIV:Šećer
stavite na ringlu da se karamelizuje,sipajte mleko i kuvajte dok se šećer ne
otopi.
Vruć preliv
sipajte preko ohlađene kore.
FIL:Mleko,šećer i
margarin staviti da provri pa lagano
sipati griz uz neprestano mešanje.Kuvati par minuta dok se ne zgusne.Skinuti sa
ringle,sipati kokos i dobro izmešati.Ostaviti da se ohladi.
Kada se fil
ohladi ravnomerno ga rasporediti po kori.Odozgo staviti glazuru od čokolade.Posuti
rendanom čokoladom.
GLAZURA:Na
laganoj vatri otopiti čokoladu pa dodati ulje.
EXTRA KOLAČ po sastojcima. Ovo odmah štampam recept inače posle nemogu da ga pronađem. Kad ispribam javljam kako je ispalo Pozzz
ОдговориИзбришиMeni je ovo odlicno, obozavam kokos :)
ОдговориИзбриши